My Big Fat Greek Mac"Ειδικού" Τύπου Παραλήρημα
Η, φοβού τους ειδικούς και γνώμην φέροντας!

Από 'δω που είμαι, δεν έχω τακτικά την ευκαιρία να διαβάζω τα ελληνικά κομπιουτεράδικα περιοδικά και δεν μπορώ να έχω γενική εικόνα.

Επεσε πριν από λίγο στα χέρια μου ένα - τι σημασία έχει ποιο - που παρουσίαζε το MacBook Pro. Κι εκεί... κουφάθηκα!


Ειδικός Τύπος

Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι πρόκειται για το 15. Λοιπόν, ο περίεργος αυτός συντάκτης, αφού μάς περιγράφει λίγο-πολύ, τι έχει μέσα το κουτί, μάς λέει ότι εγκατέστησε με ευκολία τα Windows, αλλά εσείς καλύτερα να πάρετε εξωτερικό πληκτρολόγιο και ποντίκι, γιατί το σύστημα δεν έχει δεξί κουμπί και control!

Υποθέτω ότι, αφού όπως φάνηκε, το μηχανάκι τού άρεσε, δεν αποκλείεται να πάρει ένα για τον εαυτό του. Που, μετά ένα-δυο χρόνια, θα θελήσει ίσως να αλλάξει με κάτι ποιο σύγχρονο. Φαντάζομαι το απορημένο βλέμμα του, όταν ο αγοραστής του θα τού ζητήσει τα DVD του OS X!

- OS X; Τι είναι αυτό;

|
Το My Big Fat Greek Mac, σε νέο σπίτι!
Με την ευκαιρία των 30 χρόνων της Apple, και αφού το site γνώρισε αρκετή κίνηση σε μορφή blog, από σήμερα είναι στην καινούρια του διεύθυνση: www.bigfatgreekmac.com.

Συνεχίζουμε λοιπόν με άρθρα που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον χρήστη του Μάκιντος, με τα ελληνικά.

Η μπογιές είναι ακόμη πολύ φρέσκιες. Μην μάς παρεξηγείτε. Φροντίζουμε τα λάθη να διορθωθούν το συντομότερο και οι παραλείψεις να μειωθούν. Αν έχετε παρατηρήσεις, στείλτε μας ένα mail. Αν θέλετε να καλύψουμε κάποιο θέμα, σε σχέση με το Μακ και τα ελληνικά, μη διστάσετε να μάς το ζητήσετε.

Κρατήστε τη διεύθυνση και ευχηθείτε στο νεαρό My Big Fat Greek Mac, καλή σταδιοδρομία!
|
Πάααρε ένα Macintosh! ®
Οσοι με θυμούνται, απ'τη δεκαετία του '80 στην Αθήνα, θα θυμούνται και το slogan μου: "Πάααρε ένα Macintosh! ®"
Τα χρόνια πέρασαν και το σλογκαν αυτό, σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Στην εποχή που τα Windows έχουν καταντήσει πραγματική συμφορά και που το Linux θέλει master για το παραμικρό κλικ, μία είναι η λύση για να δεις το φως σου: "Πάααρε ένα Macintosh! ®"

Υ.Γ.: μην το γελάτε, το Πάααρε ένα Macintosh! ® είναι όντως registered!
|
Τι είναι τούτο πάλι;
Λοιπόν, ξεκινάω αυτό το μίνι σιτάκι, μίνι μπλογκάκι ή μίνι μπλοκάκι, έτσι για να βοηθήσω λίγο.

Βλέπω μερικά φιλαράκια μου να ψάχνονται με τα Μακ τους και τα ελληνικούλια τους και καμιά φορά να πελαγώνουν. Και λέω, αφού υπάρχουν αυτοί, άρα θα υπάρχουν κι άλλοι που χρειάζονται λίγη βοήθεια. Ετσι λοιπόν το πήρα απόφαση. Και να που το έστησα στο μάνι-μάνι. Και όσοι πιστοί, προσέλθετε!

Ομως μην περιμένετε θαύματα! Πνίγομαι στη δουλειά με όλα τ'άλλα. Οποτε ευκαιρώ, θα σάς στέλνω και κανένα ποστάκι. Ετσι για νάχετε να ασχολείστε!

Τώρα, άμα θέλετε να κάνετε και κανένα κλικ στις ρεκλάμες, έτσι για να ζήσει κι αυτό το φτωχό το μπλογκάκι, δεν θα με πείραζε, ε;

Καλορίζικο να τού πούμε λοιπόν και καλό του δρόμο.

Υ.Γ.: αυτή τη δουλειά την αφιερώνω στο φίλο μου το Βασίλη και τού εύχομαι να γίνει γρήγορα Power User, νάρχεται να δίνει τις συμβουλές του Winking

Υ.Γ.2: παίδες, λινουξάδες και λοιποί αγριο-OSXάδες, μην μάς πάρετε απ'τα μούτρα άκομη δεν ήρθαμε! Αυτό εδώ το σιτάκι δεν είναι για σάς, αλλά για τα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα κι έχουν ανάγκη από απλές λύσεις. Να μην τα τρομάξουμε με το καλημέρα! Εξάλλου κι εσείς, δεν γεννηθήκατε με το terminal στο τσεπάκι!

Φύγαμε λοιπόν!
|